BANJA LUKA

Govedarica isključio Vasića iz SDS-a

Nedopustivi su, dodaju, istupi u javnosti koje je on napravio, "identični onima koje režim godinama koristi kada spinuje i lažno optužuje SDS"

Arhiv

Fena

27.10.2018

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica isključio je iz članstva Kostadina Vasića zbog, kako je saopćeno, teže povrede Statuta te stranke, iznošenja u javnost neistina i dezinformacija i nanošenja ozbiljne štete interesima SDS-a.

- U izjavi od 26. oktobra, koju su prenijeli određeni elektronski mediji i portali, Kostadin Vasić je iznio niz neistina i dezinformacija protiv interesa SDS-a i njenih visokih funkcionera Dragana Mektića, Mladena Bosića i Aleksandre Pandurević - navodi se u saopćenju stranke.

Nedopustivi su, dodaju, istupi u javnosti koje je Vasić napravio, "identični onima koje režim godinama koristi kada spinuje i lažno optužuje SDS".

- Takvi istupi predstavljaju grubo kršenje Statuta i Disciplinskog pravilnika SDS-a i neće biti tolerirani, i kao takvi predstavljaju podršku režimu koji nastoji da u Republici Srpskoj uspostavi diktaturu i strahovladu - tvrdi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.