DOGOVORI

Pročitajte dokument koji su potpisali predstavnici šest stranaka u Sarajevu

Stranke potpisnice čvrsto su usmjerene ka kreiranju ugodnog političkog ambijenta

Sa današnjeg sastanka. S. Saletović

O.K.

4.12.2018

Šest stranaka potpisalo je na današnjem sastanku sporazum koji je zasnovan na principima i mjerama kojima bi u periodu 2018. - 2022. unaprijedili kvalitet života građana Kantona Sarajevo.

Ovaj dokument postavlja suštinski okvir saradnje između stranaka potpisnica i postavlja temelje vizije Sarajeva, kao istinskog glavnog grada Bosne i Hercegovine, građanskih vrijednosti i multietničkih temelja, s modernom, efikasnom i transparentnom upravom, uz osnovnu pretpostavku da građani Kantona Sarajevo zaslužuju sigurno i kvalitetno životno okruženje kao optimalan ambijent za ostvarenje vlastitih potencijala i ambicija. 

Stranke potpisnice čvrsto su usmjerene ka kreiranju političkog ambijenta i kulture upravljanja zasnovane na temeljima dobre uprave po principima Evropske Unije, principima stručnosti, jednakih šansi i inkluzivnosti, te potpune implementacije građanskih prava, koja pravno podrazumijevaju i međunarodne obaveze Bosne i Hercegovine.

Na osnovu pregovora o principima i mjerama zakonodavne vlasti u Kantonu Sarajevo, pregovarački timovi Naše stranke, Naroda i pravde, Socijaldemokratske partije, Saveza za bolju budućnost, Demokratske fronte i Nezavisne bosanskohercegovačke liste saglasno utvrđuju Sporazum, stoji na početku ovog dokumenta.

Cijeli dokument pročitajte u privitku ispod.

Koalicioni sporazum šest stranaka u KS by avazdaily on Scribd

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.