POLITIKA

Govedarica ostaje na čelu SDS-a

U SDS-u ima još pojedinaca koji "šuruju" s Dodikom i kome su obećali da će doći do promjene u vrhu stranke

Govedarica: Ostaje u predsjedničkoj fotelji. Arhiv

Insajder / BNTV

10.12.2018

Na sjednici Skupštine SDS-a koja će biti održana u Banjoj Luci u subotu, 15. decembra, neće doći do smjene stranačkog rukovodstva niti će lider SDS-a Vukota Govedarica prepustiti predsjedničku fotelju nekom drugom iz vrha te stranke, saznaje "Insajder". 

Odlično obaviješteni izvori ovog portala iz rukovodstva najveće opozicione političke partije u RS tvrde da bi na predstojećoj Skupštini SDS-a glavna tema rasprave trebalo da bude raspisivanje redovnih unutarstranačkih izbora, kao i podnošenje izvještaja o radu partijskog rukovodstva članovima Skupštine.

- Iako su pojedini mediji nedavno najavljivali "dramatičnu" Skupštinu SDS-a na kojoj bi, navodno, moglo čak i da dođe do smjene Vukote Govedarice i dolaska na njegovo mjesto nekog drugog stranačkog funkcionera, to se u subotu neće dogoditi.

Vjerovatno je da će na Skupštini biti zahtjeva za kolektivnim podnošenjem ostavki svih članova Predsjedništva SDS-a, pa tako i stranačkog šefa, ali do bilo kakvih promjena u vrhu stranke neće doći prije izborne sjednice Skupštine, koja bi se, kako je planirano, trebala održati tek negdje na proljeće 2019. godine - ističu naši sagovornici.

Oni dodaju da će na predstojećoj sjednici Skupštine SDS-a, najvjerovatnije, iz svake izborne jedinice biti izabran jedan član koji će biti zadužen za organizaciju unutarstranačkih izbora.

- Budući da u januaru zbog praznika neće biti mnogo unutarstranačkih aktivnosti, a da je za organizaciju izbora ipak potrebno određeno vrijeme, najrealnije je da Izborna skupština SDS-a bude održana negdje početkom aprila. Tek tada će biti izabrano novo stranačko rukovodstvo, što ne isključuje mogućnost da Govedarica ostane na čelu SDS-a - tvrde naši izvori.

Nezvanični izvori BN televizije nagovještavaju da bi moglo biti još iskakanja iz SDS-a, i to onih funkcionera koji su se zalagali za koaliciju sa SNSD-om Milorada Dodika.

Ti izvori tvrde da u SDS-u ima još pojedinaca koji "šuruju" sa Dodikom i kome su obećali da će doći do promjene u vrhu stranke, ali i kursa politike, koja bi SDS uvela u vladu SNSD-a.

- Tu struju predvode neki članovi Predsjedništva SDS-a, ali su u znatnoj manjini, zbog čega im je i cijena pala kod Dodika, pa se može očekivati, po uzoru na DNS, da narednih dana bude javnog nezadovoljstva pa i navodnih kolektivnih napuštanja stranke kako bi se izazvali veći potresi u toj stranci -  tvrde ti izvori. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.