BANJA LUKA

Uhapšen Davor Dragičević

Ipak se zakon selektivno primjenjuje - kazao je za naš portal Feraget

Dragičević: Uhapšen jutros u Banjoj Luci

E. Ma. - H.B.

25.12.2018

Vlasti u Republici Srpskoj jutros su uhapsile Davora Dragičevića, prenose na Facebooku članovi grupe "Pravda za Davida". 

Povodom te informacije, kontaktirali smo Ifeta Ferageta, advokata Davora Dragičevića.

- Upravo provjeravam situaciju. Radi se o nekom pozivu, na koji se Dragičević nije odazvao i zbog toga je priveden. Ipak se zakon selektivno primjenjuje - kazao je za naš portal Feraget. 

Majka Davida Dragičevića, koji je nastradao u martu ove godine, napisala je šokantne objave na Facebook grupi "Pravda za Davida".

Ona je navela da su uhapsili Davora i da će ga ubiti. 

Njene izjave su izazvale nevjericu i poziv na bunt brojnih članova ove grupe. Članovi grupe se pozivaju da masovno izađu ispred zgrade MUP-a RS. 

Naime, MUP RS je saopćio da su protiv Dragičevića i još 19 osoba, među kojima je i zastupnik u NSRS Draško Stanivuković, podnesene krivične prijave zbog okupljanja ispred Narodne skupštine Republike Srpske 17. decembra.

Prema zvaničnicima MUP-a RS, članovi grupe "Pravda za Davida" postupili su suprotno Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru RS. 

Članovi ove grupe 17. decembra su iznijeli teške optužbe na rad MUP-a i negodovali zbog ponovnog izbora Dragana Lukača za ministra unutrašnjih poslova RS.

Do zvanične informacije iz MUP-a RS nismo uspjeli doći ni nakon desetak poziva, jer se iz ureda za odnose s javnošću MUP-a RS i Uprave policije Banja Luka niko ne javlja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.