TUZLA

SDP-u sada pašu i SDA i "njen derivat" PDA

Enver Bijedić. Arhiv

Piše: A.H

18.1.2019

Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP-a TK, na večeras završenoj sjednici donijelo je odluku da krenu u pregovore sa SDA i PDA vezano za formiranje buduće vlasti u TK.  

SDP će u pregovore će ići kao dio BH bloka, a po riječima predsjednika KO SDP TK Envera Bijedića, na ovaj potez su se odlučili jer smatraju da, kao izborni pobjednici, SDP mora biti dio vlasti.

- Predsjedništvo KO SDP TK je večeras jednoglasno donijelo odluku da se krene u pregovore i sa SDA i sa PDA kao budućim partnerima u vlasti.. O svemu treba da se usaglasi i BH blok, a našu večerašnju odluku treba u ponedjeljak da potvrdi Kantonalni odbor SDP-a – kazao nam je Bijedić.

Bijedić navodi da se o formiranju zajedničke vlasti sa SDA i PDA još uvijek nije razgovaralo sa predstavnicima ovih stranaka.

U Tuzli, pak, već duže vremena, mogu se čuti informacije da su kontakti između pojedinih članova SDP-a i SDA u cilju zajedničkog formiranja vlasti u TK, uvelike ostvareni.

Najnovijim odlukama SDP-a TK se potvrđuje se da se SDP i javno predomislio i da im sada odgovaraju i SDA i PDA, koju su nazivali derivatom SDA.

Također, kako "Avaz" saznaje, SDA je i ovaj put bila brža od SDP-a, jer su se danas u četiri oka već sastali Bakir Izetbegović i lider PDA Mirsad Kukić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.