BIHAMK

Kolovoz vlažan, opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke

Vozače pozivamo na pojačan oprez

Ilustracija

Avaz.ba

10.3.2019

Kolovoz je ovoga jutra pretežno mokar ili vlažan, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Učestali su odroni zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prijevojima. 

Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u mjestu Mravići, na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj, potpuno je obustavljen saobraćaj. Alternativni pravci su u funkciji.  

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Zbog radova u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.