1. MAJ

Limena glazba s "Ćire" budila Travničane

I ove godine članovi Limene glazbe gradske ulice i kvartove obilaze u replici legendarnog voza

M.Al.

1.5.2019

Limena glazba sa "Ćire" budila Travničane

Ni jaka kiša i izuzetno loše vrijeme ovog jutra nisu bili prepreka za članove Muzičkog društva Travnik da tradicionalnom „prvomajskom budnicom“ podsjete svoje sugrađane da je Prvi maj – Praznik rada. Tradicija je to u Travniku duga decenijama, jer je Limena glazba u Travniku jedna od najstarijih u BiH, osnovana 1881. godine. 

Kao i prethodnih godina, muzičare su, tradicionalno, najprije dočekali članovi porodice Martić u naselju Kalibunar, a nakon toga kreće obilazak ostalih dijelova Travnika.

- Prvi maj, Praznik rada, u našem gradu nezamisliv je bez Limene glazbe i to već polako ulazi u historiju grada. Najstarijem članu Ešrefu Kozariću je to 58. prvomajski uranak i on tu tradiciju prenosi na mlađe generacije i nadamo se da neće biti prekinuta te da će se nastaviti njegovati – kazao nam je prof. Vedran Kolasević, koji je dirigirao orkestrom.

I ove godine članovi Limene glazbe gradske ulice i kvartove obilaze u replici legendarnog voza „Ćiro“, koji je posljednjih godinu turistička atrakcija u gradu, a original smješten pored Zavičajnog muzeja privlači pažnju turista, posjetilaca i zaljubljenika u parne lokomotive.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.