SARAJEVO

Tetka Zilha: Niko neće biti gladan

Osigurani paketi za postače, iftare i sehure će spremati u svojim kućama

U Narodnoj kuhinji sve spremno za ramazan. M. Kadrić

A. NUHANOVIĆ

6.5.2019

Uposlenici Narodne kuhinje Stari Grad, s Tetkom Zilhom Šetom na čelu, s ljubavlju, voljom i žarom vrijedno rade kako bi i tokom ovog ramazana sve korisnike i postače mogli obradovati bogatim iftarima.

Za razliku od ranijih godina, kako je za „Avaz“ kazala Tetka Zilha, ovog ramazana će svakog petka dijeliti pakete s uljem, šećerom, brašnom, mesom, voćem, mlijekom, pavlakom... Tako će postači, kako je kazala, sami u svojim kućama moći praviti iftare i sehure i neće morati stajati u redu s kanticama.

I ovoga puta mnogi pojedinci i kompanije pokazali su dobrotu i velikodušnost pomažući svojim donacijama rad kuhinje, a time i njenim korisnicima. Tetka Zilha im je na tome zahvalna i ističe kako je posebno lijepo tokom ramazana pomoći drugome, ali da to treba činiti i mimo ovog mjeseca.

- I ove godine imat ćemo oko 200 postača. S donatorima sam se dogovorila tako da naši korisnici mogu osjetiti ljepote ramazana. Zato nećemo mi kuhati hranu, nego ćemo im dati pakete da sami po svom izboru spreme sehur i iftar – govori ona.

Bogate pakete, kazuje nam Zilha, podijelit će i nepostačima, onima koji su u najtežem položaju, koji imaju više djece, a takvih je oko 200.

- Ni ovog ramazana niko neće biti gladan. – kaže Šeta.

Tetka Zilha: Hvala svima

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.