BIOGRAFIJA

Dodik za ambasadora u SAD šalje teniskog trenera

Napisao da ima kontakte s direktoricom teniske akademije s Floride Kris Evert i predsjednikom SAD Donaldom Trampom

Vujić: Bio 275. na teniskoj ATP listi

Piše: F. MUSTAFIĆ

10.5.2019

Za novog ambasadora Bosne i Hercegovine u Vašingtonu kandidat je banjalučki teniser Bojan Vujić. Prijedlog je to predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Zanimljiv je Vujićev CV, na osnovu kojeg i postaje bh. ambasador.

Sportske vještine

Tako Vujić navodi da je predsjednik i glavni trener Teniskog kluba Borac iz Banje Luke, a trenutno je zauzet „provođenjem takmičarskih treninga, odabirom trenerskog kadra, selekcijom takmičarskih turnira...“

Vujić je, naravno, završio Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, a pohvalio se brojnim sportskim i osobnim vještinama.

Navodi da je bio pionirski i juniorski prvak BiH, a pohvalio se i učešćem na nekim od najznačajnijih svjetskih teniskih kupova. Izdvojio je 275. mjesto na ATP listi 1996. godine, što će mu sigurno biti od koristi u međunarodnoj diplomatiji.

Vujović ostavio kontakt predsjednika Trampa

Navodi i da posjeduje „odlične komunikacijske vještine za interakciju s članovima kluba i studentima“. Naglašava da je osoba koja „donosi odluke na visokom nivou u okviru procesa treninga i ličnog života“.

Trener i predsjednik

U rubrici „radno iskustvo“ on saopćava da je od 2006. godine direktor, trener i predsjednik Teniskog kluba Borac iz Banje Luke i da je bio teniser u Njemačkoj.

U rubrici „dodatne informacije“ napisao je da ima kontakte s direktoricom teniske akademije s Floride Kris Evert (Chris Evert) i Donaldom Trampom (Trump), predsjednikom SAD i vlasnikom „Lago Mar Country Cluba“ na Floridi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.