APELI

Adnanu Haliloviću nedostaje 5.000 KM

Boluje od varijabilne imunodeficijencije, Chronove bolesti, celijakije i atopijskog dermatitisa

Adnan Halilović

Avaz.ba

21.5.2019

Adnan Halilović je dječak koji se skoro četiri godine bori s nizom bolesti, a ovaj put su mu potrebna novčana sredstva da bi otišao na kontrolni pregled u Tursku koji je zakazan za 27. maj.

Naime, ljekari su ustanovili da Adnan boluje od varijabilne imunodeficijencije, Chronove bolesti, celijakije i atopijskog dermatitisa.

Za varijalbilnu imunodeficijenciju svakih 28 dana mora primati humani imunoglobulin, a u slučaju da ne primi svaka infekcija za njega može biti kobna. Također, on boluje i od Chronove bolesti i zahvaćen mu je cijeli probavni sistem, dok je debelo crijevo u potpunosti oštećeno i ljekari su već predlagali njegovo uklanjanje uz ugradnju stome.

On je alergičan i na gluten, tako da mora paziti i na ishranu, a ima problem i s kožom koja je zahvaćena crvenilom i koja se ljušti.

Adnan je zajedno s roditeljima išao na preglede u Tursku u decembru prošle godine, a tamošnji ljekari su mu dali i potrebnu terapiju. U februaru je ponovo išao na preglede, ali tada ljekari nisu bili zadovoljni nalazima zbog promjena na crijevima. Turski ljekari su mu propisali novu terapiju i zakazali novu kontrolu u maju.

Zbog nemogućnosti plaćanja troškova putovanja i smještaja, Adnanov odlazak na kontrolni pregled u Tursku je doveden u pitanje.

Pomoć za Adnana možete uplatiti na broj žiroračuna: 141-506-13100268-65. Račun je otvoren u BBI banci na ime Adnan Halilović, a za više informacija o liječenju  možete se javiti njegovoj majci Saneli Halilović na broj telefona 060/3466-292.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.