POVRATNICI

Očekuje se nekoliko hiljada postača iz Podrinja i regije

Jedinstvena prilika da se Podrinjci okupe, vide, porazgovaraju...

A. H.

30.5.2019

Tradicionalni iftar „Bošnjaci na Drini“, koji po četvrti put u Konjević-Polju organiziraju Udruženje građana Podrinja i Medžlis Islamske zajednice Bratunac, bit će održan u subotu, 1. juna, 27. dana ramazana.

Rasuti po svijetu

Kao i prethodnih godina, dolazak na iftar najavili su brojni Podrinjci, kako oni koji su se odavno vratili u svoje prijeratne domove u općinama Bratunac, Srebrenica, Zvornik, Vlasenica i Milići tako i oni rasuti diljem BiH i svijeta.

- Iftar je jedinstvena prilika da se okupimo, vidimo, porazgovaramo. Da svojim prisustvom podržimo naše Podrinje, da pošaljemo poruku da smo tu. Na iftar su svi dobrodošli, nema svečanih pozivnica, jednostavno, svi koji osjećaju Podrinje svojim, pa i naši prijatelji koji nisu iz Podrinja, ali nas podržavaju, bit će nam dragi gosti na iftaru. Mnogi naši ljudi koji žive i rade u inostranstvu najavili su dolazak na iftar, što  najbolje svjedoči o njihovoj vezi s rodnim krajem – kazao nam je Mirsad Suljić potpredsjednik  Udruženja građana Podrinja.

Organiziran prijevoz

I ove godine na iftaru u Konjević-Polju očekuje se nekoliko hiljada vjernika. Osim privatnim vozilima, bit će organiziran i prijevoz autobusima iz mnogih općina u RS i TK u kojima žive Bošnjaci Podrinja.

Podrška projektu

Značajnu podršku iftaru „Bošnjaci na Drini“, osim Muftijstva tuzlanskog, dali su i „Merhamet“ Tuzla, Federalno ministarstvo za raseljene osobe i Vlada Tuzlanskog kantona. Podršku organizaciji iftara dali su i mnogi pojedinci od Amerike do Evrope, porijeklom iz Podrinja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.