BUGOJNO

Čović: Povjerenje je osnovni problem u formiranju vlasti

Potrebno odmah uspostaviti Vijeće ministara BiH

Čović u Bugojnu. Az.M.

Az.M.

8.6.2019

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović posjetio je Općinski odbor ove stranke u Bugojnu  s predsjednikom Igorom Vrljićem na čelu

Nakon sastanka zatvorenog za javnost, Čović je izjavio da je u Bugojnu sa stranačkim  rukovodstvom razgovarao o više aktualnih tema.

- Razgovarali smo o mogućoj podršci viših nivoa vlasti nekim infrastrukturnim projektima, konkretno izmještanju saobraćaja iz Bugojna, kamiona iz centra grada. Zainteresirani smo i za projekte osnovnih i srednjih škola. Sve više mladih odlazi i treba iznaći rješenje da se očuvaju na ovom području. Također, podsjetili smo i na stradanja u vremenu rata. Naših 19 stanovnika se vode kao nestali - rekao je Čović.


Detalj sa sastanka. Az.M.

Upitan o zastoju u formiranju vlasti, odgovorio je da je osnovni problem u povjerenju. Potrebno je, kaže, uspostaviti odmah Vijeće ministara, ući u proceduru promjene Izbornog zakona kako bi se osiguralo legitimno predstavljanje u budućnosti.

- Čim se to uspostavi kao prioritet, kada kao prijedlog stigne u Parlament, možemo razgovarati o federalnom nivou vlasti i neće biti prepreke da ona onda funkcionira u cijelosti - poručio je predsjednik HDZ-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.