INSTITUCIJE

Predsjedništvo BiH danas o ostanju u oblasti migracija

Na dnevnom redu i izvještaj Vijeća ministara o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH

Predsjedništvo BiH danas o prilivu migranata. Arhiv

N. Če. / Avaz.ba

19.6.2019

Predsjedništvo BiH trebalo bi danas razmatrati stanje u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH.

Na sjednici bi trebalo biti riječi i o izvještaju Vijeća ministara  o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Na predloženom dnevnom redu su prijedlozi odluka o prihvatanju sporazuma o statusu između BiH i EU o aktivnostima koje provodi Agencija za evropsku graničnu i obalsku stražu na teritoriju BiH, kao i o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o izmjeni sporazuma Vijeća ministara i vlade Azerbejdžana o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Članovi Predsjedništva BiH trebali bi se izjasniti i o prijedlogu odluke o prihvatanju sporazuma o ekonomskoj saradnji Vijeća ministara i Albanije, te sporazuma o ekonomskoj saradnji BiH i Sjeverne Makedonije, te da daju odobrenje za zaključivanje memoranduma o razumijevanju o saradnji u oblasti veterinarstva sa Iranom i Azerbejdžanom.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o prihvatanju sporazuma o izmjenama i dopunama koji se odnosi na okvirni sporazum kojim se uređuju aktivnosti Evropske investicione banke (EIB) u BiH i ugovor o grantu za Koridor 5C između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicioni grant iz programa Evropski zajednički fond zapadni Balkan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.