TUZLA Kantonalni odbor SDP-a TK-a donio odluku

Raskol u SDP-u: Bijedićevci žele u vlast sa SDA

Predsjednik KO SDP-a TK pozvao je sve ostale zastupnike, a SDP u Skupštini TK ima deset zastupnika, da podrže odluku o pregovorima o formiranju vlasti TK

E. SKOKIĆ
01.07.2019 20:07

Bijedić: Predsjedavao sjednicom

Foto: Arhiv

Kantonalni odbor SDP-a TK na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao Enver Bijedić, donio je odluku o ulasku, odnosno pregovorima o ulasku u vlast na području Tuzlanskog kantona. 

Sjednici nisu prisustvovali zastupnici u Skupštini TK koji su bliski politici gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića i predsjednika Kluba SDP-a u Skupštini TK Dževada Hadžića.

Predsjednik KO SDP-a TK pozvao je sve ostale zastupnike, a SDP u Skupštini TK ima deset zastupnika, da podrže odluku o pregovorima o formiranju vlasti TK.

Prema Bijedićevim riječima trenutna matematika govori da je vlast u TK moguće formirati sa Blokom 16, odnosno strankama koje predvodi SDA sa devet, DF sa tri, SBB i SBiH sa po dva zastupnika.

Za većinu u Skupštini TK potrebno je 18 ruku, a pored već pomenutih 16 zastupnika na sjednici KO SDP-a TK bili su zastupnici Žarko Vujović i Husein Tokić.

Komentari

NA VRH