PISMO ZAHVALE

Roditelji djece sa posebnim potrebama pohvalili Ajanovića i osoblje Stomatološkog fakulteta za stručnost i ljubaznost

Čistoća postorija Fakulteta te čovječan i stručan pristup kompletnog osoblja ulijevaju mi osjećaj sigurnosti, a moj strah je znatno umanjen, kaže Laković-Hošo

Zahvati se rade pod općom anestezijom. Arhiv

Piše: A. NUHANOVIĆ

3.7.2019

Stomatološki fakultet s klinikama u Sarajevu najopremljenija je ustanova u našoj zemlji u kojoj se djeci sa posebnim potrebama popravke zuba rade u općoj anesteziji. Roditeljima djece koja imaju autizam, cerebralnu paralizu ili neki drugi poremećaj u razvoju, rad ovakve ustanove, u kojoj su uvjeti najsavremeniji, olakšava život.  

Da mališani na Stomatološkom fakultetu dobiju najbolju uslugu, potvrdila je Aida Laković-Hošo, majka dječaka kojem je popravka zuba rađena pod općom anestezijom. Njena poruka ohrabrenje je i za druge roditelje i djecu, koji se suočavaju s istim problemima.

Stručnost i ljubaznost  

U pismo koje je stiglo na adresu Stomatološkog fakulteta, na čijem je čelu Muhamed Ajanović, koji je i najzaslužniji što ova djeca ne trpe nesnosne bolove, izrazila je veliku zahvalnost te ukazala na stručnost zaposlenog osoblja, pohvalivši ih ponajviše za ljubaznost u radu.

- Obraćam vam se kao majka djeteta sa poteškoćama u razvoju, autistični spektar, koje je bilo upućeno na Stomatološki fakultet u Sarajevu kako bi se izvršio pregled zuba. Moram naglasiti da su pregledi i intervencije ove vrste zaista stresni i teški kako za djecu, tako i za roditelje. Pišem da izrazim zahvalnost kako dekanu, tako i kompletnom osoblju, zbog izuzetno profesionalnog postupanja i ljudskog pristupa u stomatološkoj intervenciji prema mome sinu Nedimu Hoši, koja mu je urađena 29. juna u općoj anesteziji – navela je ova majka.

Dodala je da su joj cijeli tim i Uprava „bili potpuno na raspolaganju u tim teškim trenucima“. Kaže da su se priprema za preporučenu intervenciju, kao i zakazivanje termina s osobljem s kojim je kontaktirala u ovom procesu, vodili blagovremeno, stručno, uz poklanjanje izuzetne pažnje svim koracima koje je bilo potrebno poduzeti da bi sve prošlo u najboljem redu.

Osmijeh na licu 

-  Osoblje mi je kontinuirano bilo na raspolaganju te mi je nesebično pomagalo u pripremi djeteta za zahvat kako bi se obavio na najmanje mogući stresan način za moje dijete, ali i za mene kao majku. Uz strpljenje, ljudskost i nadasve veliki profesionalizam osoblja Stomatološkog fakulteta, moje dijete je prije nekoliko dana s osmijehom na licu obavilo kontrolni pregled, prvi nakon obavljene intervencije, na kojem je još jednom konstatirano da je sve prošlo u najboljem redu – ukazala je ona.

Pohvalila je i uvjete u kojima se zahvati rade, navodeći da je opremljenost Fakulteta na najvišem nivou.

- Čistoća prostorija Fakulteta te čovječan i stručan pristup kompletnog osoblja ulijevaju mi osjećaj sigurnosti, a moj strah je znatno umanjen – kaže Laković-Hošo.



Ajanović: Na čelu Stomatologije. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.