BOSANSKA GRADIŠKA

Mileni nagrade stižu od Ukrajine do Indije

Kada me prijatelji i komšije upitaju kakvu zaradu imam od toga, kažem im da novac ne puni srce, već džep, kaže Erceg

Erceg: Nagrade su motivacija za rad. Avaz

B. G.

7.7.2019

 Milena Erceg, farmerica iz lijevčanskog sela Brestovčina, tokom jula doživjela je pravu žetvu nagrada za umjetničku fotografiju. Milena je svoju kolekciju nagrada upotpunila zlatnom medaljom iz Trebinja, srebrenom iz Kragujevca te visokim nagradama iz Banje Luke, Ukrajine i Indije. Ova vrijedna farmerica i proizvođačica mlijeka kaže da je presretna i da joj se veliki trud isplatio.

- Za fotografiju „Ognjen“ upravo sam dobila drugu nagradu na 23. klupskoj izložbi u Banjoj Luci. Evo, stigla je zlatna medalja za istu fotografiju iz Ukrajine. Poštar mi je donio i srebrenu medalju za fotografiju „Life Story“ osvojenu u Kragujevcu. Dobila sam i pohvalu iz Indije. Eto, ja fotoaparatom pronosim lijepe informacije širom svijeta o mojoj zemlji - rekla je Erceg.

Nekoliko Mileninih nagrada. Avaz

Minulog proljeća Milena Erceg dobila je i nagradu na konkursu o rijeci Savi, a nedavno je pobijedila i u Trebinju. Priznaje da su joj nagrade motivacija za rad i da ne učestvuje na konkursima zbog novca, već zadovoljstva. - Kada me prijatelji i komšije upitaju kakvu zaradu imam od toga, kažem im da novac ne puni srce, već džep - riječi su Milene Erceg, kojoj je fotografija hobi i odmor nakon napornog rada u kući i porodičnoj farmi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.