SARAJEVO

Najveći kongres SDA po broju delegata: Bakir nema protivnika

Prema dokumentaciji do koje je došao "Avaz" radi se o 1.330 delegata

Kongres SDA prije četri godine. Arhiv

Piše: D. B. / Avaz. ba

31.8.2019


Sedmi Kongres Stranke demokratske akcije (SDA) bit će održan 14. septembra u Zetri. U toku su pripreme za kongres na kojem će se birati predsjednik stranke, devet potpredsjednika, članovi Glavnog odbora te Nadzorni i Etički odbor. Kako nam je rečeno, skoro sve Općinske organizacije su za predsjednika Bakira Izetbegovića, te se može reći da je izvjesno da će on biti jedini kandidat za funkciju predsjednika. 

Prema dokumentaciji do koje je došao "Avaz", kongres SDA do sada nikada nije imao ovoliki broj delegata, a radi se o 1.330 delegata. 

Na ovom 7. Kongresu SDA birat će 83 člana Glavnog odbora SDA, a ukupno 59  člana iz kantonalnog obora, i to iz Kantonalni odbor SDA Unsko-sanskog kantona 6, Posavskog kantona jedan, Tuzlanskog kantona 11, Zeničko-dobojskog kantona 11, Bosansko-podrinjskog kantona 1, Srednjobosanskog kantona 9, Hercegovačko-neretvanskog kantona 6, Sarajevskog kantona 13, Livanjskog kantona jedan. 

Kadrovska Komisija stranke u okviru svojih ovlaštenja predlaže da se Izborna komisija stranke imenuje u slijedećem sastavu: Alma Čolo, predsjednica, Sedad Dedić, Dževad Mahmutović, Mumaer Zukić i Dževad Agić kao članovi. Aida Obuća je predložena kao zamjenica predsjednice.   

Broj i struktura delegata Kongresa. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.