VOGOŠĆA

Uskoro otvaranje ambulante na Rosuljama

Sofić je izjavila kako su u Ministarstvu zdravstva planirana operativna sredstva za ambulantu u Rosuljama u iznosu od 180.000 KM

Rosulje: Prostorije za ambulantu osigurane. Avaz

Fena

9.10.2019

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić posjetila je općinu Vogošća, gdje je razgovarala s općinskim načelnikom Edinom Smajićem o aktuelnim problemima u vezi sa zdravstvom u ovoj općini, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Sastanku su prisustvovali generalni direktor Domova zdravlja Kantona Sarajevo Mehmed Kulić, te direktor Doma zdravlja Vogošća Almir Pašagić.

Smajić je upoznao goste s potrebom da se otvori ambulanta na Rosuljama, istakavši da su svi građevinski radovi završeni i da je sada potrebno taj prostor opremiti potrebnim mobilijarom i medicinskom opremom.

On se osvrnuo i na probleme nedostatka specijalističkog kadra i adekvatne opreme u Domu zdravlja Vogošća.

Sofić je izjavila kako su u Ministarstvu zdravstva planirana operativna sredstva za ambulantu u Rosuljama u iznosu od 180.000 KM i kad Domovi zdravlja KS provedu potrebnu proceduru javne nabavke specificirane opreme objekt će biti opremljen i pušten u upotrebu.

Kulić je iskazao spremnost da se procedure nabavke provedu i izrazio uvjerenje kako će uskoro doći do otvaranje ambulante.

Iz Domova zdravlja KS obećano je kako će Dom zdravlja u Vogošći uskoro dobiti internistu na puno radno vrijeme, a nakon toga i nekoliko nedostajućih ljekara specijalista, navodi se, između ostalog, u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.