MOSTAR

Bez dogovora o ''Uborku'': Sastanak nije urodio plodom

Predstavnici Inicijative su iskazali nezadovoljstvo zbog činjenice da se na sastanku nije pojavio niko iz Kantonalnog ministarstva prostornog uređenja i građenja

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

11.12.2019

Protesti ispred Gradske vijećnice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Sastanak predstavnika Građanske inicijative "Jer nas se tiče" i Grada Mostara te Kantonalnog i Federalnog ministarstva okoliša i turizma u vezi s problemom deponije ''Uborak'', a koji je trajao skoro dva sata, okončan je bez konkretnog zaključka.

Kako je rečeno, iskazana je generalna opredijeljenost za traženje nove lokacije, ali se u cijelu priču moraju uključiti svi akteri.

Predstavnici Inicijative su iskazali nezadovoljstvo zbog činjenice da se na sastanku nije pojavio niko iz Kantonalnog ministarstva prostornog uređenja i građenja.

Od svoje borbe neće odustati sve dok od nadležnih ne dobiju čvrste, pismene garancije da će deponija biti zatvorena, a spremni su, poručili su, i na štrajk glađu. Nakon sastanka, Omer Hujdur, jedan od predstavnika Inicijative, okupljenim građanima, koji su mirno protestirali ispred Vijećnice, prenio je ishod sastanka.

Uskoro opširnije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.