AKTUELNO

Rudnici su okosnica privrede u TK

U organizaciji Samostalnog sindikata rudnika u FBiH, u subotu, 21. decembra, u BKC-u će se, također, održati svečana sjednica

Sa svečane sjednice. E. Skokić

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

20.12.2019

U organizaciji Rudnika „Kreka“ i Rudnika „Đurđevik“, u tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru u petak je održana svečana sjednica u povodu obilježavanja 21. decembra, Dana rudara

Svečanoj sjednici prisustvovao je i premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović, koji je istaknuo činjenicu da je rudarstvo već stoljećima jedna od najvažnijih privrednih grana našeg kraja te čini stub i oslonac razvoja cjelokupne druge prateće privrede. 

Istaknuo je i da je malo koji datum očuvao poštovanje svih građana u Bosni i Hercegovini kao što je to Dan rudara.

- I danas je rudarski posao hljeb sa sedam kora, uvjeti rada nisu na zavidnom nivou, ali se najteži posao i dalje obavlja, radnici opstaju, vjeruju u bolju budućnost. Ipak, i pored svega toga, svojim radom svake godine rudari pokazuju da se i u teškim uvjetima mogu postizati izuzetni proizvodni rezultati. U Tuzlanskom kantonu rudnici su okosnica privrede i uzdanica cijelog energetskog sektora u Bosni i Hercegovini. Upravo zahvaljujući rudarima, hrabro gledamo u najveću investiciju u Bosni i Hercegovini, gradnju Bloka 7 u Termoelektrani Tuzla – naveo je premijer Tulumović.

U organizaciji Samostalnog sindikata rudnika u FBiH, u subotu, 21. decembra, u BKC-u će se, također, održati svečana sjednica.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.