SARAJEVO

Damir Mašić o raspadu šestorke

Lider NBL-a je kazao da je u novembru 2018. potpisan zajednički sporazum šestorke i da je očito da to nije išlo

S današnje konferencije za novinare. M. Kadrić

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

30.12.2019

Damir Mašić, predsjednik SDP-a Sarajevo, kazao je na današnjoj novogodišnjoj konferenciji za novinare da četvorka nastavlja razgovore te da će u toku januara izaći u javnost s novim dokumentima i prijedlogom za zajednički nastup kada je u pitanju Sarajevo.

- Ono što želim apostrofirati, a to stalno treba pričati, koja je zapravo uloga Demokratske fronte u svemu ovome. Očigledno je da su od samog nastanka postali da bi bili alat, servis i privjesak SDA - kazao je Mašić.

Istaknuo je da je DF od samog početka trojanski konj unutar šestorke i virus koji sve to trebao da inficira.

- Samo da bi se isporučilo SDA ono što je trebalo. Koju obavezu Željko Komšić ima prema Bakiru Izetbegoviću, treba otkriti - kazao je i dodao:

- Bakir Izetbegović danas vodi dvije stranke. Osim SDA, vodi i Demokratsku frontu.

S današnje konferencije za novinare. M. Kadrić

Ibrahim Hadžibajrić, lider NBL-a, kazao je da je u novembru 2018. potpisan zajednički sporazum šestorke i da je očito da to nije išlo.

- U dokumentu je bilo 300 mjera i ciljeva koji su bili planirani. Otad pa do 13. decembra skoro 80 posto sastanaka se održavalo u zgradi Općine Stari Grad. Gospodu iz DF-a sam pitao 13. decembra je li ovo kraj šestorke i u 9 sati su rekli da nije, a u 11 smo saznali da jeste - kazao je Hadžibajrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.