VIJEĆE MINISTARA

Predsjedavajući Tegeltija s delegacijom EBRD-a

Razgovarano o realizaciji dosadašnjih projekata, kao i investicionim planovima za naredni period

Rue i Tegeltija. Vijeće ministara BiH

Avaz.ba

5.2.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koju je predvodila direktorica Evropske banke za obnovu i razvoj za centralnu i jugoistočnu Evropu Šarlot Rue (Charlotte Ruhe). 

Na sastanku je razgovarano o realizaciji dosadašnjih projekata, kao i investicionim planovima za naredni period.

Tokom sastanka predsjedavajući Tegeltija je naglasio opredijeljenost Vijeća ministara da, uvažavajući nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, podrži sve projekte koji za cilj imaju poboljšanje poslovnog ambijenta, te ukazao na značaj uloge EBRD-a u razvoju privatnog sektora kao glavnog nosioca ukupnog privrednog razvoja.



Rue i Tegeltija. Vijeće ministara BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara je ovom prilikom zahvalio na dosadašnjoj dobroj saradnji, te izrazio očekivanje da će zajedničke aktivnosti biti nastavljene i u budućnosti.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim, aktuelnim političkim i ekonomskim temama, te mogućnostima za unapređenje privredne saradnje sa zemljama regiona s ciljem povećanja konkurentnosti tržišta zemalja zapadnog Balkana.

Sastanku su prisustvovale direktorica EBRD-a za zapadni Balkan Žužana Hargitaji (Zsuzsanna Hargitai) i direktorica Ureda EBRD-a u BiH Manuela Nesel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.