BIHAMK Stanje na putevima

Oprez, vozači: Mokar i klizav kolovoz

Zbog izgradnje novog graničnog prijelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prijelazu Deleuša-Vraćenovići

Avaz.ba

Zbog kiše se saobraća po mokrom kolovozu

Foto: Ilustracija


Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još pada saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu. 

Na širem području Prisike i Bosanskog Grahova, kao i na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Drvar, te ponegdje u višim predjelima (Kupres, Vlašić, Nišići, Karaula, Makljen)) pada snijeg i mjestimično se zadržava na kolovozu. 

- Zbog jakog vjetra skrećemo pažnju na puteve Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar. Jak vjetar formira snježne nanose na putevima Livno-Šuica-Kupres i Priluka-Glamoč, dok na putu Novi Travnik-Bugojno (Rostovo) pada ledena kiša, zbog čega se saobraća otežano - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Također su upozorili na učestale odrone na brojnim dionicama.  

- Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa apeliramo na sve vozače da na put ne kreću bez zimske opreme te da se prije polaska informiraju o trenutnom stanju na putevima - upozoravaju iz BIHAMK-a. 

  • BIHAMK: Učestali odroni na brojnim dionicama

    BIHAMK: Učestali odroni na brojnim dionicama

    Foto: Ilustracija


Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je od 09 do 15 sati i na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić-Grad (dionici Crna Rijeka-Bjelajce).

Deminerski radovi izvode se od 07:30 do 16 sati na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Ključ (prijevoj Lanište). Na ovoj dionici dolazi do 15-minutnih obustava saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prijelazu Deleuša-Vraćenovići.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Više o temi BIHAMK

KONTROLE
Saznajte gdje su danas radari
NA VRH

Podijeli članak na