POZIV

Četnici se ponovo postrojavaju u Višegradu

Tri registarska suda u manjem bh. entitetu Republika Srpska još nisu donijela odluke o zahtjevu da se zabrani rad 16 udruženja

Okupljanje ravnogorskog pokreta u Višegradu. Avaz

Avaz.ba

7.3.2020

Organizacioni odbor Ravnogorskog pokreta Višegrad uputio je poziv, kako su napisali, "braći Srbima i sestrama Srpkinjama, ravnogorcima, poštovaocima i simpatizerima ravnogorskog pokreta i ravnogorske ideje" da se 13. marta okupe kako bi obilježili godišnjicu hapšenja generala Dragoljuba Draže Mihailovića.  

– Na tom lokalitetu uhvaćen je đeneral Dragoljub Draža Mihailović. Mučkim hvatanjem od OZNA-e ubijeni su Čičini pratioci Nikola Majstorović, Dragiša Vasiljević i Blagoje Kovač. Tim povodom, kao i svake godine, Ravnogorski pokret Višegrad obilježava taj dan, bitan za našu historiju, za našu ideju, za naš put kojim treba da idemo i da ne zaboravimo zlodjela onih koji su se odrekli i Boga i svog srpskog naroda, svoje slave, predaka, istorije i običaja. Dođite da svojom slogom i bratskom i sestrinskom ljubavi odamo počast đeneralu Draži i njegovim pratiocima dostojanstveno, složno i sa molitvom u našim srcima. O historijskom času govorit će profesor Predrag Ostojić – navodi se u pozivu višegradskih ravnogoraca.





Okupljanje u čast generala Draže Mihailovića. Avaz

Podsjetimo, četničko divljanje u Višegradu prošle godine obilježeno je glavnom porukom: “Bit će opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina.”

Inače, tri registarska suda u manjem bh. entitetu Republika Srpska još nisu donijela odluke o zahtjevu da se zabrani rad 16 udruženja koja u svom nazivu sadrže riječi “ravnogorski” ili “četnički” pokret. Istovremeno, sudovi u Doboju i na Sokocu odbili su takav zahtjev.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.