STANJE NA PUTEVIMA Izvještaj BIHAMK-a

Saznajte gdje su radovi na putu

Pojačana je frekvencija teretnih vozila na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška

Avaz.ba

Saobraćaj će se odvijati jednom trakom

Foto: Arhiv


Na jake udare vjetra ovoga jutra upozoravamo na putevima u jugozapadnim krajevima naše zemlje. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila. 

Danas počinju radovi na mostu ispred naplatnog mjesta Zenica jug, na autoputu A-1. Za vrijeme ovih radova, saobraćat će se jednom trakom, naizmjenično.

Molimo vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20 do 5 sati.

Pojačana je frekvencija teretnih vozila na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, osobe kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova Civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

  • Očekuju se gužve

    Očekuju se gužve

    Foto: Arhiv


Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Vardište, Karakaj i Rača.

Zbog sanacionih radova na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić-Grad (u mjestu Bjelajce), saobraćaj je od 9 do 15 sati obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Buna - Tasovčići, zbog čega se na mjestu izvođenja radova saobraća naizmjenično jednom trakom. Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na