MAGLAJ

Redovi pred bankama, prodavnicama i apotekama

Dozvoljeno kretanje osobama starijim od 65 godina

Ispred banaka su i pripadnici policije. N. Bradarić

Piše: N. Bradarić / Avaz.ba

7.4.2020

Nakon odluke da je tokom ove sedmice dozvoljeno kretanje osobama starijim od 65 godina, u Maglaju su i danas zabilježeni redovi pred bankama, prodavnicama i apotekama.

Čekaju uglavnom penzioneri, ali vrlo disciplinirano i „naoružani“ zaštitnim maskama i rukavicama, poštujući sve naredbe i mjere. Ispred banaka su i pripadnici Policijske stanice Maglaj, a kako saznajemo za njihovom intervencijom i nema potrebe.


Maglaj: U samoizolaciji je novih šest osoba. N. Bradarić

- Suprug i ja smo uglavnom u stanu, što treba od vijesti gledamo, čitamo, pokušavamo da budemo pozitivni. Svi koji ne moraju, neka ne izlaze, neka se čuvaju.

I mi ćemo iskoristiti dva dana, jedan za podizanje penzije, plaćanje računa i nabavku namirnica, a drugi za kupovinu lijekova. Svjesni smo da možemo doći i u mnogo goru situaciju - rekla nam je jedna penzionerka.

U maglajskoj općini su trenutno 162 osobe u samoizolaciji, što je za 35 manje nego jučer. U samoizolaciji je novih šest osoba, a do sada je za njih 712 istekao period samoizolacije.  I dalje nema registrovanih slučajeva oboljelih od koronavirusa u Maglaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.