NOVE ODLUKE

Brčko distrikt 4. maja ublažava mjere

Policija će pojačano kontrolisati poštovanje naredbi na izletištima u petak

Milić: Čeka se mišljenje struke. Arhiv

Avaz.ba

27.4.2020

Od ponedjeljka, 4. maja, u Brčkom će biti dozvoljen rad trgovina na veliko i malo, autoškola, biblioteke, ali bez korištenja čitaonice, zatim muzeja i galerije, te zanatskih djelatnosti izuzev frizerskih i kozmetičkih salona, rekao je komandant Štaba za zaštitu i spašavanje u tom gradu Siniša Milić.

On je napomenuo da je ovu odluku donio Štab, kao i da je i dalje zabranjen rad trgovinama sa odjećom zbog velikog rizika od prijenosa zaraze. Milić je dodao da će rad u dozvoljenim djelatnostima biti pod strogim nadzorom i kontrolom inspekcijskih službi.

- Interval između puštanja pojedinih djelatnosti je od 10 do 14 dana - rekao je Milić, koji je i gradonačelnik Brčko distrikta.

Ukoliko sve bude išlo po planu, u narednih 14 dana krenulo bi otvaranje i druge grupe djelatnosti za koju se čeka i mišljenje struke. Milić smatra da će nejednako postupanje u entitetima sigurno ugroziti napore da se situacija održi pod kontrolom.

Milić je podsjetio da je u Distriktu i dalje na snazi zabrana okupljanja u grupama od tri i više lica, te dodao da će policija pojačano kontrolisati poštovanje te naredbe na izletištima u petak, 1. maja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.