IZVJEŠTAJ

I u Modriči ublažene mjere prevencije

Opreznost mora da postoji

Sjednica Štaba u Modriči. S. Jeremić

Piše: S. Jeremić / Avaz.ba

28.4.2020

U Modriči je danas održana sjednica općinskog Štaba za vanredne situacije na kojoj su usklađene mjere za sprečavanje i suzbijanje koronavirusa sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije. Na području ove općine nema novooboljelih od koronavirusa i epidemiološka situacija je stabilna. 

Uslađene mjere

Pod kućnim nadzorom nalazi se 38 osoba, a 14 lica koja su doputovala iz inostranstva nalaze se u karantinu. Od početka epidemija na području ove općine bilo je šest zaraženih.

- Imali smo sretnu okolnost da nije bilo slučaja sa smrtnim ishodom. Četiri lica su potpuno izliječena, a dva lica su još na liječenju i nadamo se najboljem. Raduje me što smo uspjeli prikupiti sredstva za nabavku transportnog vozila za Dom zdravlja, koje će sada služiti za prevoz lica sa graničnih prelaza, a kasnije za prevoz pacijenata do bolnice - rekao je Mladen Krekić, komadant Štaba za vanredne situacije i načelnik općine Modriča.


Krekić: Postepeno ukidati vanredno stanje. S. Jeremić

Na sjednici općinskog Štaba za vanredne situacije usklađene su mjere za sprečavanje i suzbijanje virusa korona sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije.


Produženo radno vrijeme

- Danas smo određene mjere produžili, a neke po preporuci Republičkog štaba izmijenili. Bez obzira na sve mi i dalje moramo biti disciplinovani kako bi očuvali zdravlje i živote ljudi. Članovi Štaba su upoznati sa dosadašnjim dezinfekcijama na području općine, te je ponovo upućena zahvalnost svim subjektima koji su učestvovali u ovim akcijama, a posebno volonterima i poljoprivrednicima - dodao je Mladen Krekić, komandant Štaba za vanredne situacije i načelnik općine Modriča.

Jedna od donesenih mjera je i da se prodavnicama prehrambenih proizvoda produžava radno vrijeme do 19 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.