KONTROLE

Izdato 912 rješenja za osobe pristigle u BiH

Utvrđeno sedam prekršaja, što podrazumijeva podnošenje sedam prekršajnih naloga u iznosu od 12.700 KM

Ajdinović: Federalni sanitarni inspektori do sada izrekli 30.725 rješenja o ograničenom kretanju/izolaciji. Arhiv

Avaz.ba / Fena

1.5.2020

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović saopćio je da je do ovog trenutka izvršeno sedam inspekcijskih nadzora i da je utvrđeno sedam prekršaja, što podrazumijeva podnošenje sedam prekršajnih naloga u iznosu od 12.700 KM.

- Po donošenju Odluke Vlade FBiH o mjerama neposredne kontrole određenih proizvoda i usluga od interesa za FBiH kojom je određeno utvrđivanje marži, dežurni tim Federalnog tržišnog inspektorata je u cilju zaštite građana od nerazumnog povećanja cijena i tokom današnjeg dana vršio inspekcijske nadzore benzinskih pumpi, ali i drugih prodajnih objekata na području Federacije BIH - istakao je Ajdinović.  

Ukazao je i na činjenicu da su do sada federalni sanitarni inspektori izrekli 30.725 rješenja o ograničenom kretanju/izolaciji.

Također, na graničnim prijelazima izdato je 912 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor, odnosno ograničenju kretanja van mjesta boravka, i to 603 rješenja o izolaciji te 165 rješenja za vozače, 101 rješenje za pogranične i 43 za prekogranične radnike. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.