TUŽNA VIJEST

Preminuo bivši načelnik općine Jezero

U dva mandata obnašao načelničku funkciju

Slobodan Laketić: Bio čovjek iz naroda. Arhiv

Piše: E. Crnkić / Avaz.ba

10.5.2020

Bivši načelnik Općine Jezero Slobodan Laketić preminuo je danas u 48 godini. Rođen je 3. novembra 1972. godine u mjestu Kovačevac, tada općina Jajce. Osnovnu i srednju elektrotehničku školu završio je u Mrkonjić Gradu. Do 2004. godine bio je nezaposlen. Na izborima održanim 2004. godine voljom birača izabran je za Općinskog načelnika. 

Općina Jezero u toku njegovog prvog mandata, ali i drugog ostvarila je zapažene rezultate u pogledu poboljšanja infrastrukture i kvaliteta života građana. Načelničku funkciju je obnašao sve do 2012. godine.

Za Slobodan Laketića, poznatijeg kao Bucu, kako su ga njegovi sugrađani od milja zvali, imaju samo riječi hvale. Bio je čovjek iz naroda, uvijek nasmijan i susretljiv. On je preuzeo nezahvalnu ulogu načelnika jako nerazvijene opštine u najtežim njenim počecima.

On je na neki način postao je simbol intenzivnog povratka ne samo Srba u Jezero, već i Bošnjaka koji su se vraćali na svoja ognjišta. Sahrana i ukop obavit će se sutra na Gradskom groblju u Jezeru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.