REPUBLIKA SRPSKA Potvrdio premijer Radovan Višković

Vlada RS sutra ukida vanredno stanje

Odluka ide na razmatranje Narodnoj skupštini RS

Avaz.ba

Vanredno stanje proglašeno početkom aprila

Foto: Arhiv


Premijer Republike Srpske Radovan Višković potvrdio da će entitetska vlada sutra usvojiti odluku o ukidanju vanrednog stanja u RS te će je uputiti na razmatranje Narodnoj skupštini RS.

U Banjoj Luci je danas održana konsultativna sjednice Kolegija entitetskog parlamenta te se očekuje datum zasjedanja posebne sjednice u vezi s ukidanjem vanrednog stanja. 

NSRS je 28. marta usvojio odluku o proglašenju vanrednog stanja u RS zbog epidemije koronavirusa, a stupila je na snagu početkom aprila. 
  • Višković: Održana konsultativna sjednice Kolegija

    Višković: Održana konsultativna sjednice Kolegija

    Foto: FENA


Premijer Višković je danas posjetio Univerzitetsko klinički centar RS-a u Banjoj Luci te istakao da je RS pokazala da dobrom organizacijom može da odgovori na krizu izazvanu širenjem infekcije izazvane koronavirusom.

Ni u jednom momentu nijedna zdravstvena ustanova u RS nije bila u situaciji da ne može da primi pacijente - rekao je Višković ukazavši na ogroman doprinos medicinskih radnika u borbi protiv virusa korona, kao i na činjenicu da u Covid odjeljenju UKC-a nije bilo zaraženih radnika. 

Tvrdi da je Vlada RS u posljednja dva mjeseca uložila više od 100 miliona KM u taj sektor.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je da u toj klinici nije nedostajalo respiratora, kreveta za pacijente, medicinske opreme, a da je medicinsko osoblje konstantno bilo na raspolaganju pacijentima.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na