BANJA LUKA

Rasprava zbog podzemne garaže UKC-a od 30 miliona KM

Đajić je ocijenio da je to jedan od najboljih projekata u zdravstvu RS i da opozicija toj temi pristupa površno

Žunić ukazao da opozicija stalno iznosi laži. Srna

Avaz.ba / Srna

23.5.2020

Poslanik SNSD-a Vlado Đajić rekao je u Narodnoj skupštini da će izgradnjom podzemne garaže u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske biti omogućeno da hitni pacijenti budu brže zbrinuti i da ta zdravstvena ustanova unaprijedi svoje usluge.

Đajić je ocijenio da je to jedan od najboljih projekata u zdravstvu RS i da opozicija toj temi pristupa površno, jer je tu riječ i o rješavanju problema u saobraćaju u naselju Paprikovac.

- Taj projekat košta 30 miliona KM plus PDV. Dakle, riješiće se problemi u saobraćaju u tom dijelu grada i mnogi drugi. To je funkcionalan objekat na čijem su projektovanju radili stručnjaci i jedan je od najzahtjevnijih zbog trusnog područja u tom dijelu grada - pojasnio je Đajić.

On je dodao da je ovaj posao dogovoren lani, prije epidemije, te da je sve urađeno regularno i legalno.

Reagujući i na kritike pojedinih poslanika opozicije da se u Banjoj Luci ulaže 35 miliona KM u podzemnu garažu UKC-a što, kako kažu, govori o maćehinskom odnosu prema zdravstvu Hercegovine, Đajić je istakao da uopće nije tako, te da UKC, u kome je on direktor, jednako prihvata i zbrinjava pacijente iz svih dijelova RS.

- Jedini sam koji je ušao u sve jedan dom zdravlja u Hercegovini i besplatno pregledao sve pacijente - podsjetio je Đajić tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić ukazao je tokom rasprave da opozicija stalno iznosi laži.

On je podsjetio da je poslanik PDP-a Draško Stanivuković neovlašteno ušao na zemljište i u voćnjak u Gornjim Podgradcima kojim sada upravlja preduzeće "Frut eko", a kojim je ranije, kako kaže, gazdovao Stanivukovićev otac bez ugovora i plaćanja koncesija.

- Vi ste radili na toj zemlji koju ste oteli... Sada se u tom smislu barem plaća i član porodice Dodik se tu na ozbiljan način bavi poljoprivredom i zapošljava ljude - rekao je Žunić i dodao da nikada nije rekao da je Stanivukovićev otac kriminalac, već da se obogatio zahvaljujući monopolu koji je ranije imao.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković je, između ostalog, naglasio da se ozbiljno bavi politikom, te upozorio da i dalje nema odgovornosti za određena loša postupanja tokom epidemije virusa korona, među kojima je smještaj zdravih među zaražene virusom korona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.