SAZNAJEMO

Fadil Novalić negirao sve optužbe Tužilaštva BiH

On je kako tvrde naši izvori rekao da nije bio ni upoznat s sastankom sada već bivšeg šefa kabineta Hasana Ganibegovića s advokatom Fahrudina Solaka Kadrijom Kolićem

Novalić: Šta je ispričao tužiocima. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

29.5.2020

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, koji je sinoć uhapšen u SIPA -i, negirao je kako saznajemo tokom ispitivanja u ovoj policijskoj agenciji sve navode koji mu Tužilaštvo BiH u aferi teškoj 10,5 miliona maraka stavlja na teret, saznaje "Avaz".

Prema informacijama "Avaza" iz izvora bliskih istrazi, Novalić je rekao da nije znao za odnose "Srebrene maline" i Federalne uprave civilne zaštite FUCZ, kao ni činjenicu da su postajala dva ugovora o nabavci respiratora, koja su oduzeta tokom pretresa.  Za ove informacije, kako je rekao istražiteljima i tužiocima saznao je iz medija. Ni njemu navodno nije jasno kao su se pojavili ugovor s dvije vrste respiratora.

On je kako tvrde naši izvori rekao da nije bio ni upoznat s sastankom sada već bivšeg šefa kabineta Hasana Ganibegovića s advokatom Fahrudina Solaka Kadrijom Kolićem i Fikretom Hodžićem koji se desio prije 15 dana, zbog čega je bio ljut i tražio je navodno pojašnjenje. Ali, za sada je nepoznata uloga upravo Ganibegovića koji je saslušan u Tužilaštvu kao svjedok.  O tome nije govorio. 

 No, tužioci očigledno imaju drugačije dokaze, čim su Novalića uhapsili i kako stvari stoje tražit će sasvim sigurno da mu se odredi jednomjesečni pritvor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.