SAZNAJEMO

Vijeće ministara BiH: Darko Ćulum imenovan za direktora SIPA-e

Saznajemo da je imenovan i direktor RAK-a i Agencije za usavršavanje i školovanje kadrova

Sjednica je u toku. Avaz

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

14.7.2020

Darko Ćulum, imenovan je danas na sjednici Vijeća ministara u Sarajevu za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), saznaje "Avaz".

Sjednica je u toku. Saznajemo da je imenovan i direktor RAK-a i Agencije za usavršavanje i školovanje kadrova, kao i direktor Službenog lista BiH. Radi se sve o kadrovima SNSD-a i HDZ BiH.

Ovim su otkočena imenovanja. Pitanje je hoće li se naći i imenovanje direktora OSA - što je tražila Bisera Turković, ali toga nema na dnevnom redu. Može se desiti da bude ubaćen na 12 redovnu sjednice koja počinje u 13 sati, ali ni na njoj od 32 tačke nema ovog prijedloga.

Skinuta je informacija o isteku mandata direktoru UIO BiH i DEI-a.

Turković je u informaciji koju je poslala Tegeltiji  mišljenja da Mehmedagić posao obavlja profesionalno te da je OSA u njegovom mandatu ostvarila izuzetne rezultate.

-Smatram da je Mehmedagić u svom dosadašnjem radu pokazao visoku razinu profesionalnosti te posjeduje potrebno iskustvo na obavještajno-sigurnosnim poslovima i provođenju zakona. U njegovom mandatu OSA je postigla izvanredne rezultate u borbi protiv organiziranog kriminala, piše Turković u dopisu Tegeltiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.