ODMORI

Za ljetovanjem u Antaliji vlada prava pomama

Sve do kraja avgusta nema slobodnih mjesta, potvrdili nam iz turističkih agencija

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

17.8.2020

Ljetovališta u Antaliji: Sve rasprodato. Agencije

Dok je naš jedini grad na moru Neum doslovno krcat, ne jenjava ni interes bh. građana za turska ljetovališta. Štaviše, od početka jula, kada su agencije startale s čarter-letovima za Tursku, potražnja za aranžmanima na tamošnjim destinacijama, pogotovo Antaliji, nije stala i, praktično, traži se slobodno mjesto.

Potvrđuju nam to u turističkim agencijama u kojima, kao i prije mjesec i po, iznose da su top-destinacije ove sezone kada je riječ o ljetovanju naših građana Neum i Turska.

Omiljena destinacija

Iako je Turska, tradicionalno, na popisu omiljenih destinacija naših građana, ipak je ove sezone situacija i drugačija zbog činjenice da ta zemlja, u odnosu na susjedne, ne traži nikakva testiranja na koronavirus.

U turističkoj agenciji „Sol Azur“ su s prvim letom za Tursku otpočeli 6. jula i otad, kako su nam kazali, slobodnih mjesta nema sve do 28. avgusta, što pokazuje kakva pomama vlada za ljetovanjem u toj državi.

- Posljednji let planiramo za 14. septembar i do sada nismo imali nikakvih problema. Također, radimo i individualne aranžmane, odnosno, polaske na redovnim linijama - kazali su nam iz ove agencije.

Posljednjih dana, ističu, došlo je do pojačanog interesa za Crnu Goru, pogotovo Budvu i Bečiće, a radi se, pretežno, o porodičnim paketima, dok je Neum „rasprodat“ sve do 21. avgusta.

Kompletan aranžman

I iz „Centrotoursa“ su nam potvrdili da je interes za Turskom vrlo veliki te da slobodnih mjesta nema sve do 26. avgusta.

- Mnogima se Turska čini kao najpovoljnija varijanta, kako zbog činjenice da se ne traže nikakva testiranja na koronavirus tako i zbog kompletnog aranžmana. Iako su cijene, uglavnom, ostale na nivou prošlogodišnjih, jer ni brojni hoteli u Turskoj nisu otvoreni, ipak su naši klijenti izuzetno zadovoljni i, bukvalno, sve nam je rasprodato, a letovi su nam organizirani tri puta sedmično - istakli su iz „Centrotoursa“.

„All inclusive“ od 1.200 KM

Cijena sedmodnevnog aranžmana u turskim ljetovalištima, u hotelima s četiri zvjezdice, na bazi „all inclusivea“, kreće se od 1.200 KM pa naviše.

U obje agencije su nam kazali da je interes naših građana za ljetovanjem u Hrvatskoj skoro nikakav.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.