NSRS

Šarović: Dodik izmišlja prijetnje zbog svojih strahova

Mirko Šarović je u svom obraćanju zaključio da su Milorad Dodik i SNSD ključna smetnja izbornom procesu u BiH

Mirko Šarović u NSRS. Screenshot

Piše: Avaz.ba

7.9.2020

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a kako je Milorad Dodik izmislio sve prijetnje zbog svojih strahova.

- Međunarodna fondacija za izborne sisteme u Bosni i Hercegovini djeluje već 20 godina i sarađivala je upravo i sa SNSD-om. Pitam se otkud sada baš ideja da se po tom pitanju pokrene vitalni nacionalni interes, upitao je Šarović.

Memorandum protiv kojeg se pobunio Milorad Dodik zapravo služi kao tehnička pomoć institucijama BiH, nema nikakva ovlaštenja, niti ih preuzima ovim dokumentom. Izvrnuli ste činjenice, kao da čitamo dva različita teksta ili ga vi čitate na svoj način. Koga vi obmanjujete? Ne plašite narod svojim strahovima jer to nisu strahovi građana. Sve ste izmislili", poručio je Šarović članu Predsjedništva BiH. 

- Ova međunarodna organizacija želi da pomogne institucijama BiH da se uhvate izborni lopovi, kradljivci volje naroda, a mi smatramo da ste to upravo vi. Da ste najodgovorniji za zloupotrebu izbornog procesa, istakao je predsjednik SDS-a.

Mirko Šarović je u svom obraćanju zaključio da su Milorad Dodik i SNSD ključna smetnja izbornom procesu u BiH.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.