POTVRĐENO

SDA već našla zamjenu za Čamparu u Predsjedništvu stranke

Obuća će postati članica Predsjedništva SDA, zbog, kako nam je pojašnjeno, broja glasova članova Glavnog odbora na posljednjim unutarstranačkim izborima

Čampara: Podnio ostavku. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

15.9.2020

Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) je na jučer održanoj sjednici primio je k znanju ostavku Aljoše Čampare na mjesto člana Predsjedništva te stranke.

No, ostavku mora prihvatiti i Glavni odbor SDA, a kako je jučer poručio Bakir Izetbegović, lider stranke, tu ne bi trebalo biti problema.

 - Dao je neopozivu ostavku. Glavni odbor će to da razmotri, ustvari nema šta da razmotri, nego da prihvati - kazao je jučer Izetbegović.

U ovoj stranci nisu sačekali ni da Glavni odbor zasjeda, a već se zna ko će zamijeniti Čamparu u Predsjedništvu. O tome je jučer bilo govora na sjednici. Kako nam je rečeno iz rukovodstva ove stranke, to će biti  Aida Obuća, aktuelna premijerka Bosansko-podrinjskog kantona.

Obuća će postati članica Predsjedništva SDA, zbog, kako nam je pojašnjeno, broja glasova članova Glavnog odbora na posljednjim unutarstranačkim izborima.

Predsjedništvo SDA broji 30 članova, uz predsjednika Izetbegovića. Tu je i Šefik Džaferović, Halid Genjac, Fadil Novalić, Haris Zahiragić...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.