LUKAVICA

Dodik: Kosovo ne može biti priznato

Ja sam mišljenja da treba nastaviti dobre odnose s Izraeolom, vidjet ćemo šta će na kraju biti, rekao je Dodik.

Dodik: Nema priznanja. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

17.9.2020

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, danas je na konferenciji za medije u Istočnom Sarajevu, komentirajući sjednicu Predsjedništva u Sarajevu, na kojima su bile tačke priznaja Kosova i izmještanju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, kazao da je zahtijevao da se o tome glasa ali da odluka nije donesena.

Ja sam mišljenja da treba nastaviti dobre odnose s Izraeolom, vidjet ćemo šta će na kraju biti - rekao je Dodik.

Kada je u pitanju priznanja Kosova, rekao je da je on bio protiv, a Šefik Džaferović i Željko Komšić za.

 - Kosovo ne može biti priznato,RS smatra da Kosovo ne zaslužuje da bude priznato - rekao je Dodik i naveo je da će se o ovom pitanju izjasniti Narodna skupština Republike Srpske. 

Dodik je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekao da je na današnjoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH razgovarno o pandemiji virusa korona, navodeći da je BiH ušla u globali proces nabavke vakcine.

On je rekao da je jedna od tema bila i migrantska kriza, ističući da će biti angažovan dodatni broj pripadnika Granične policije u cilju sprečavanja ilegalnih migracija.

Doda je da se na današnjoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH razmatralo 14 preporuka EU.

-Ispostavilo se da to nije bio izvještaj Vijeća ministara, već samo Direkcije za evropske integracije, tako da smo mi to samo primili samo k znanju. Put u EU treba podržati, da se na tom pitanju radi, da se na tom pitanju ne staje - istakao je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.