APELI

Halilović za "Avaz": U Neumu stanje potpuno van kontrole!

Dolasko iz Neuma u KS građani nastavljaju da izlaze u ugostiteljske objekte bez prethodno izvršenih bilo kakvih testiranja

Halilović: Prioritet su nam škole. Avaz

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

21.9.2020

Fahir Halilović, direktor Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, rekao je danas za "Avaz" da inspektori ove Uprave rade nadzore po zahtjevima, a posebno su se  fokusirali na kontrole u školskim ustanovama sa ciljem usmjeravanja na poštivanje propisanih mjera.

  - Ovo će nam biti prioritet i u narednom periodu, a nastavljamo i dalje da radimo ugostiteljske objekte, klubove, nargila barove, restorane, tržne centre, organizacije i institucije koje se bave pružanjem šalterskih usluga i sve objekte koji su podložni masovnijim okupljanjima - rekao nam je Halilović.


Neum:Niko ne poštuje mjere. Avaz

Kako nam je rekao, cilj je da preventivnim i korektivnim mjerama obezbjede poslovanje u okvirima zakona.

 - Poseban problem jos uvijek je povratak građana sa godišnjih odmora, naročito iz našeg jedinog morskog ljetovališta Neuma, gdje imamo jednu potpuno nekontrolisanu situaciju. Dole se ljudi okupljaju bez nepoštivanja minimuma mjera, stanje je potpuno van kontrole, klubovi nesmetano rade, naši građani, naročito mlada populacija odlazi i vraća se ciklično i vrlo često boraveći i samo za vikend. Nakon toga, dolaskom u KS nastavljaju da izlaze u ugostiteljske objekte bez prethodno izvršenih bilo kakvih testiranja - upozorava Halilović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.