PREDSJEDNIK SDA

Izetbegović: Neću se odazvati Milanoviću na sastanak

Kako kaže, on to neće učiniti sve dok se šef hrvatske države ne sastane sa svojim kolegama iz bosanskohercegovačkog državnog vrha

Bakir Izetbegović. Avaz

Avaz.ba

30.9.2020

Predsjednik Stranke demokratske akcije BiH Bakir Izetbegovićizjavio je danas da se neće sastati s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Kako kaže, on to neće učiniti sve dok se šef hrvatske države ne sastane sa svojim kolegama iz bosanskohercegovačkog državnog vrha.

- Neću se odazvati dok se ne ispoštuje hijerarhija u Bosni i Hercegovini. Prvo treba otići Predsjedništvo BiH ili predsjedavajući Predsjedništva ili da gospodin Milanović dođe ovdje, pa ću se onda vrlo rado vidjeti s njim, kazao je Izetbegović za televiziju N1, komentirišući polemike oko susreta stranačkih čelnika iz BiH s najvišim hrvatskim zvaničnicima.

Izetbegović je ranije oštro kritikovao Milanovićev poziv članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za posjetu Zagrebu i susret koji je on prošle nedjelje tamo imao i s hrvatskim predsjednikom kao i premijerom Andrejom Plenkovićem, podsjeća Hina.

Ipak je prihvatio Plenkovićev poziv da i sam dođe u Zagreb u ponedjeljak i učestvuje u razgovorima na kojima je bio i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.