PREDSJEDNIK SDA

Izetbegović: Neću se odazvati Milanoviću na sastanak

Kako kaže, on to neće učiniti sve dok se šef hrvatske države ne sastane sa svojim kolegama iz bosanskohercegovačkog državnog vrha

Piše: Avaz.ba

Bakir Izetbegović

Foto: Avaz


Predsjednik Stranke demokratske akcije BiH Bakir Izetbegovićizjavio je danas da se neće sastati s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Kako kaže, on to neće učiniti sve dok se šef hrvatske države ne sastane sa svojim kolegama iz bosanskohercegovačkog državnog vrha.

- Neću se odazvati dok se ne ispoštuje hijerarhija u Bosni i Hercegovini. Prvo treba otići Predsjedništvo BiH ili predsjedavajući Predsjedništva ili da gospodin Milanović dođe ovdje, pa ću se onda vrlo rado vidjeti s njim, kazao je Izetbegović za televiziju N1, komentirišući polemike oko susreta stranačkih čelnika iz BiH s najvišim hrvatskim zvaničnicima.

Izetbegović je ranije oštro kritikovao Milanovićev poziv članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za posjetu Zagrebu i susret koji je on prošle nedjelje tamo imao i s hrvatskim predsjednikom kao i premijerom Andrejom Plenkovićem, podsjeća Hina.

Ipak je prihvatio Plenkovićev poziv da i sam dođe u Zagreb u ponedjeljak i učestvuje u razgovorima na kojima je bio i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović.

NA VRH

Komentari