IZVJEŠTAJI

U Republici Srpskoj 63 novozaražene osobe, četiri preminule

Do sada je u RS potvrđeno 9.706 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 318 osoba

Z. K.

Preminule četiri osobe od virusa korona

Foto: Ilustracija


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, izvršeno je testiranje 428 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 63 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 31 muškoj i 32 ženske osobe, od kojih je 18 mlađe, 31 srednje i 14 osoba starije životne dobi.  Prema mjestu prebivališta,18 osoba je iz Banja Luke, po osam iz Bosanske Gradiške i Doboja, sedam iz Prijedora, po četiri osobe iz Bijeljine i Laktaša, tri iz Foče, dvije iz Rudog i po jedna osoba je iz Višegrada, Zvornika, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Pala, Prnjavora, Stanara i Ugljevika. 

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca i dvije žene starije životne dobi iz Modriče, Doboja, Prnjavora i Banja Luke.

Do sada je u RS potvrđeno 9.706 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 318 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. U RS od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.596 osoba, a testirano je ukupno 82.443 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u RS je 184, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 54, a u općim bolnicama 130. 

U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.330 osoba, a nadzor je završen kod 61.822 osobe.

NA VRH

Podijeli članak na