VREMENSKA PROGNOZA

Pretežno sunčano, po kotlinama magla

Biometeorološka prognoza je povoljnija za jug zemlje, gdje će duži sunčani periodi i porast temperatura danju, pozitivno djelovati na većinu populacije

A. J.

Vjetar slab promjenjivog smjera

Foto: Arhiv


U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove očekuje se dugotrajna magla i niska naoblaka. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 8, a dnevna od 6 do 10, na jugu do 14 stepeni. U područjima sa dugotrajnom maglom temperatura zraka između 1 i 5 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Biometeorološka prognoza je povoljnija za jug zemlje, gdje će duži sunčani periodi i porast temperatura danju, pozitivno djelovati na većinu populacije. U Bosni će dugotrajna magla, hladno jutro i veče, još uvijek predstavljati problem osjetljivim osobama, stoga je poželjno biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti van urbanih sredina, po mogućnosti na planinama.

  • Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 8

    Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 8

    Foto: Arhiv


Sutra pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije na jugu Hercegovine. Ponegdje u Bosni je povremeno moguća slaba rosulja. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 5 do 9, na jugu od 10 do 14 stepeni.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokve sa maglom. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 14 stepeni.

Više o temi Federalni hidrometeorološki zavod

VREMENSKA PROGNOZA
Oblačno s kišom, povremeno jaki udari vjetra
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na