VREMENSKA PROGNOZA

U Bosni snijeg, u Hercegovini kiša

Temperatura zraka većinom između -1 i 4 stepena, a na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni

A. Ka.

Stigao snijeg

Foto: Arhiv


U Bosni se danas većinom prognozira susnježica ili snijeg, u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini većinom kiša, snijeg na planinama.  

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 4 stepena, a na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

U nedjelju prognozira se pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabim snijegom, a na jugu sa slabom kišom. Prije podne vjetar sjevernog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0 stepeni, a na jugu zemlje do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3 stepena, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine dolaze sa zapada od poslijepodnevnih sati i do kraja dana proširit će se na cijelu zemlju. Uglavnom će padati kiša, na planinama će padati i snijeg.

Vjetrovito u cijeloj zemlji. Očekuje se jako jugo sa olujnim udarima brzine 60 do 80 kilometara na sat. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2 stepena, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 13 stepeni.

Više o temi Bosna i Hercegovina

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na