VREMENSKA PROGNOZA

U Bosni i Hercegovini danas pretežno oblačno, u jutarnjim satima snijeg

Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalno u Bosni može pasti malo kiše

I danas će padati snijeg. Ilustracija

A. Ka.

7.4.2021

U Bosni i Hercegovini danas prije podne pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalno u Bosni može pasti malo kiše. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti prvo u Hercegovini, a poslije podne i u Bosni.

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 stepeni, na jugu zemlje do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8 stepeni, na jugu zemlje do 11 stepeni.


U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3 stepena, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1 stepen, na jugu zemlje do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.