VREMENSKA PROGNOZA

I danas snijeg, na jugu kiša

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0 stepeni, a na jugu zemlje do 5 stepeni

Pretežno oblačno vrijeme. Ilustracija

A. Ka.

27.12.2020

U Bosni i Hercegovini danas se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabim snijegom, a na jugu sa slabom kišom. Prije podne vjetar sjevernog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0 stepeni, a na jugu zemlje do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3 stepena, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni. 

U ponedjeljak pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme.. Prije podne ponegdje u Hercegovini sa slabom kišom. Poslije podne ili u večernjim satima kiša se očekuje u cijeloj zemlje, a na planinama snijeg. Vjetar jak sa olujnim, ponegdje i orkanskim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 5 do 9, a dnevna od 5 do 10, na jugu do 14 stepeni.


U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, istočnim, jugoistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Na planinama sa snijegom. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 7 do 14 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.