VREMENSKA PROGNOZA

Danas kišovito u BiH, a evo kako će biti za Novu godinu

U četvrtak 31. decembar očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom

Narednih dana kiša, u planinama snijeg. Ilustracija

G. M.

29.12.2020

U našoj zemlji danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne.

U večernjim satima kiša se očekuje i u centralnoj i istočnoj Bosni, a na planinama snijeg. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni.

Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 6 do 11, a dnevna od 7 do 14 °C.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Kiša se očekuje u ranim jutarnjim i u večernjim satima. Jutarnja temperatura oko 4, dnevna oko 9 °C.

Prestanak padavina u četvrtak poslijepodne

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu naše zemlje. Na planinama sa snijegom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 7 do 11, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 °C.

U četvrtak 31. decembar očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima Bosne i na planinama sa susnježicom i snijegom.

Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni.

Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 5 do 9, a dnevna od 1 do 6, na jugu od 7 do 11 °C.


Prvog dana nove godine oblačno s kišom

U petak 1. januara očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Povremena kiša se očekuje ponegdje u Hercegovini i na sjeveru Bosne. U višim područjima zapadne Bosne snijeg, a u nižim kiša. 

Vjetar slab jugozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 11 °C.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.