STANJE NA CESTAMA

Zbog snijega otežan saobraćaj, radovi na više dionica

Na području jugozapadne Bosne jaki udari vjetra formiraju snježne nanose

Prohodnost većine putnih pravaca je dobra. Arhiv

A. Jamaković

11.1.2021

Iako je zbog novih snježnih padavina u BIH saobraćanje otežano, ekipe putne operative rade na terenu, pa je prohodnost većine putnih pravaca dobra i saobraća se bez posebnih zabrana, javlja BIHAMK.

Upozoravaju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 centimetra. Na području jugozapadne Bosne jaki udari vjetra formiraju snježne nanose.


Apel vozačima

- Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme - navode iz BIHAMK-a.


Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.


Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Prijelaz Izačić


Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.


Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.