NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ko štiti Debevca

„Afera Kavenson“ Tužilaštvo BiH dostavilo je sve informacije ali disciplinski tužilac šuti o Debevcu

Piše: Avaz.ba

18.2.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". AVAZ

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Libijac s Igmana krije se u Srbiji, otkrivamo gdje se nalazi Ganomeh Gazvan koji je zlostavljao Bosanku pa pobjegao.

Koronavirus: Britanski soj širi se u Bosni i Hercegovini.

„Afera Kavenson“ Tužilaštvo BiH dostavilo je sve informacije ali disciplinski tužilac šuti o Debevcu.

Komentar dana “Srebrenička nepravda“ napisao je Miralem Aščić.

Novi procesi pred Sudom BiH: Tužilaštvo BiH pored nove optužnice protiv direktora OSA-e Osmana Mehmedahića optužilo i ministra sigurnosti BiH Selmu Cikotića.

Ličnost dana je Kilijan Mbape, golgeter za velike domete.

Na stranama Globusa čitajte:

Predsjednik SAD-a Džo Bajden: Sporazum sa Srbijom treba sadržavati međusobno priznanje.

„Pfizer“ ponovo kasni s isporukom vakcina.

Pročitajte šta su u zajedničkoj kolumni kazali Satler, Nelson i Kavalek, a saznajte zašto su poručili da su hitno potrebne izborne reforme.

Donosimo i temu o ženama iz BiH koje ne odustaju da se na mjestu zločina u višegradskoj banji „Vilina vlas“ poostavi spoemn-ploča. Pitaju se može li se logor Aušvic promovirati kao wellness.

Pročitajte kako se Admir Andelić oprostio od svog prijatelja i kolege alpiniste Radeta Šimića koji je smrtno stradao na planini Prenj.

Na stranama Mozaika je zanimljiva priča o medicinskoj sestri u penziji Suvadi Pašić, koja je poručila da nema veće sreće nego spasiti ljudski život.

Pročitajte i uputstvo koje je načelnik Kaknja izdao za općinske službenike: Nerma više dangubljenja na poslu ni sijela uz kafu.

U rubrici Sarajevski kanton pročitajte kako vijećnici godišnje u komisijama zarade i do 7.000 KM. Istražujemo i imenovanje gradonačelnika Sarajeva: Čeka se zeleno svjetlo iz CIK-a, glasanje u martu.

Na Crnoj hronici donosimo nove detalje eksplozije koja je uznemirila mještane Kromolja: Hrabri policajci brzo savladali bombaša. Šokantno, pronađena dva tijela u Donjim Davidovićima kod Bileće.

Na stranicama Panorama donosimo priču o starim majstorima u Bijeljini: „Posljednji Mohikanci“ među zanatlijama.

Jet Set: Dino Mustafić za „Avaz“ govori o novoj predstavi „To nikad nije bilo“: Ovo je režim koji je ubijao sunarodnjake neradom i nemarom.

U rubrici Sport čitajte: Junak Parižana Kilijan Mbape; Ne igram da bih ušutkao kritičare. Zoran Kvržić iz Kajzerija za „Dnevni avaz“: Favoriti smo u Helsinkiju.

Australian open: Milijarderka i Nadal otišli kući.

Našim čitaocima danas poklanjamo prilog “Bh. biznis“ u kojem možete pročitati ekskluzivni intervju s direktorom Ekonomskog odjela u USAID-u BiH Endrju Bogelom: Pomogli smo dijaspori iz 21 države da prepozna domovinu kao dobru adresu za poslovanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.