ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Milorad Dodik: Snažne emocije i suze, trebalo je sat da se dođe do daha

Dodik je rekao da će film "Dara iz Jasenovca" ostati upamćen, i prenosit će se s generacija na generaciju

Milorad Dodik. RTRS

RTRS

21.2.2021

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, nakon što je pogledao film "Dara iz Jasenovca", kazao je za RTRS da je plakao tokom gledanja filma.

Snažne emocije i suze, i svi moji koji su gledali tako su reagovali. Trebalo je sat vremena da se dođe do daha i razumijevanja. Jasenovac je kao tema prvi put obrađen na ovaj način. To je nešto što pokušavam posljednjih 15 godina da pokrenem. Moram da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovom projektu, Republici Srpskoj, Srbiji, režiseru, glumcima, pogotovo našoj djeci iz potkozarskih sela koja su maestralno odigrala svoju ulogu, koja je dala pečat čitavom filmu, a među njima i glumica koja je glumila Daru - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da će film "Dara iz Jasenovca" ostati upamćen, i prenosit će se s generacija na generaciju. 

- Priča o Jasenovcu je skrivana od strane Titovog režima, i oni su veći zločinci i sučesnici o zločinu nego što se moglo pretpostaviti. Poznata je priča o Diani Budisavljević, koja je spasila 10.000 dece sa Kozare, a onda su komunisti oduzeli tu dokumentaciju, jer im nije odgovorala istina o Jasenovcu. Pola miliona ubijenih Srba nije bilo dovoljno da s pijetetom se odnosi prema žrtvama, čak ni komemoracije u samom Jasenovcu nije bilo prvih 25 godina posle rata - rekao je Dodik za RTRS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.