ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Milorad Dodik: Snažne emocije i suze, trebalo je sat da se dođe do daha

Dodik je rekao da će film "Dara iz Jasenovca" ostati upamćen, i prenosit će se s generacija na generaciju

RTRS

Milorad Dodik

Foto: RTRS


Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, nakon što je pogledao film "Dara iz Jasenovca", kazao je za RTRS da je plakao tokom gledanja filma.

Snažne emocije i suze, i svi moji koji su gledali tako su reagovali. Trebalo je sat vremena da se dođe do daha i razumijevanja. Jasenovac je kao tema prvi put obrađen na ovaj način. To je nešto što pokušavam posljednjih 15 godina da pokrenem. Moram da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovom projektu, Republici Srpskoj, Srbiji, režiseru, glumcima, pogotovo našoj djeci iz potkozarskih sela koja su maestralno odigrala svoju ulogu, koja je dala pečat čitavom filmu, a među njima i glumica koja je glumila Daru - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da će film "Dara iz Jasenovca" ostati upamćen, i prenosit će se s generacija na generaciju. 

- Priča o Jasenovcu je skrivana od strane Titovog režima, i oni su veći zločinci i sučesnici o zločinu nego što se moglo pretpostaviti. Poznata je priča o Diani Budisavljević, koja je spasila 10.000 dece sa Kozare, a onda su komunisti oduzeli tu dokumentaciju, jer im nije odgovorala istina o Jasenovcu. Pola miliona ubijenih Srba nije bilo dovoljno da s pijetetom se odnosi prema žrtvama, čak ni komemoracije u samom Jasenovcu nije bilo prvih 25 godina posle rata - rekao je Dodik za RTRS.

NA VRH

Podijeli članak na