NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Bakir i Željko u zagrljaju s Dodikom

Pola tone droge pronađeno s bananama pristiglim iz Ekvadora

Avaz.ba

15.4.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Bakir i Željko u zagrljaju s Dodikom.

SDA, DF i SBiH u koaliciji sa SNSD-om. Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić i predsjednik lokalnog SNSD-a Radomir Pavlović potpisali su prije dva dana koalicioni sporazum s predstavnicima SDA, SBiH i DF-a o saradnji, formiranju skupštinske većine i konstituiranju Skupštine općine nakon ponovljenih izbora u ovoj lokalnoj zajednici.

LUKA PLOČE: Pola tone droge pronađeno s bananama pristiglim iz Ekvadora. Kontejner s bananama u kojem je bilo sakriveno 500 kilograma kokaina iz Ekvadora naručila je firma s područja Tuzlanskog kantona, objavili su jučer hrvatski mediji pozivajući se na policijske izvore. Vrijednost zaplijenjenog kokaina u luci Ploče na narkotržištu iznosila bi 130 miliona KM (65 miliona eura).

Advokat porodice Palić Damir Koldžo za „Avaz“: Tražili smo dokumentaciju, KCUS nam ne odgovara. Mirela Palić najavila je tužbu protiv Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zbog, kako je istakla, nemara u liječenju njenog supruga Seada Palića, koji je na respiratoru preminuo od posljedica COVID-19. U izjavi za „Avaz“ brat blizanac preminulog Seada Esad Palić potvrdio nam je da će podržati Mirelu te da će zajedno tužiti KCUS.

Komentar dana napisala je Ema Maslo: I dugme bi pokvarili.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić za „Avaz“: Kad god SDA koalira sa SNSD-om,to se predstavi kao stvar nužde. Koalicija SNSD - SDA - DF - SBiH u Srebrenici će, vjerovatno, biti predstavljena u javnosti kao stvar nužde. Uvijek se to predstavi tako kada SDA koalira sa SNSD-om ili HDZ-om. Poručio je to u izjavi za „Avaz“ predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Ličnost dana je Mujo Karahmet: Uvijek uz svoje Goražde.

Na stranama Globusa donosimo: EU uvodi Co vid pasoše. Zemlje članice Evropske unije zvanično su se dogovorile u vezi s uvođenjem Covid pasoša kao koraka ka ponovnom otvaranju turizma ovog ljeta.

Usvojene izmjene Poslovnika VSTV-a BiH: Glavnoj disciplinskoj tužiteljici omogućeno izuzimanje iz predmeta. Naime, važećim Zakonom o VSTV-u određeno je da, ukoliko se iz predmeta izuzme glavna disciplinska tužiteljica BiH, onda taj predmet ne može preuzeti niko od tužilaca u Uredu disciplinskog tužioca (UDT) BiH, već Vijeće zadužuje osobu iz Sekretarijata VSTV-a koja će voditi postupak. Međutim, problem je što nisu svi uposleni u Sekretarijatu ujedno i pravnici.

VELIKODUŠAN GEST: Uposlenik mesnice u Tuzli nagrađen za 25 godina rada. Bio je to poklon direktora Mirze Brajlovića za 25 godina predanog i poštenog rada u firmi.

Pet decenija braka Francuskinje Lilijan i Bosanca Dine. Skromno, na ručku u jednoj maloj kafani, uz domaće specijalitete, Bosanac Dino Čolić i njegova životna saputnica, Francuskinja Lilijan (Lilian), s dvoje (od troje) djece, kćerkom Nadin i sinom Denijem, obilježili su 50 godina skladnog i dinamičnog braka. 

Vlada KS: Na iće, piće i telefonske razgovore mjesečno mogu potrošiti 200 KM. Kako saznajemo, tu pogodnost nisu iskoristili svi, potvrdio nam je to Fikret Jašarević, načelnik Službe za zajedničke poslove KS.

Na stranama Crne hronike čitajte kako je FUP uhapsio dvojicu muškaraca na Otoci. Pripadnici Specijalne jedinice Federalne uprave policije (FUP) upali su jučer ujutro u stan u sarajevskom naselju Otoka i uhapsili braću K. H. (32) i N. H. (44), kod kojih su pronašli veću količinu oružja.

Hadži Nura Mustafić dočekala još jedan ramazan bez svojih sinova i supruga. Bez svojih najmilijih, ovo je najtužniji mjesec u godini.

Na stranama Jet seta čitajte šta je rekao Emir Aličković, frontmen „Lapsus banda“.

Amerikanka Klaresa Šilds u novim vodama: Najbolja bokserka svijeta ulazi u oktagon.

Italijani ponovo sele „Dijamanta“ iz Rome: Beloti mijenja Džeku

U današnjem broju poklon prilog "Bh. biznis".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.